Wille & the Bandits

Wille & the Bandits

Lynyrd Skynyrd, Bad Company en The Allman Brothers Band: het zijn slechts enkele legendarische namen waar Wille & The Bandits regelmatig mee vergeleken wordt. Het Britse trio toerde met de groten der aarde en bouwde een benijdenswaardige live-reputatie op, onder meer dankzij veelgeprezen shows op festivals als Glastonbury. Zanger/gitarist Wille Edwards en zijn vrienden benaderen de rock & roll van de jaren zestig en zeventig met een moderne blik door er elementen uit wereldmuziek, dance en hiphop in te verweven. De unieke sound van Wille & The Bandits kon al op de goedkeuring rekenen van niemand minder dan Joe Bonamassa: “Ik vind het geweldig wat deze jongens doen.”

Wille and the Bandits zag in 2010 het levenslicht. Het trio bestaat uit zanger/gitarist Wille Edwards, bassist Matthew Brooks en drummer Andrew Naumann. Als inspiratiebronnen noemen zij Pearl Jam, Ben Harper en Jimi Hendrix. Met hun frisse benadering van blues, roots en rock hebben de mannen een vaste plaats in de Britse blues scene weten te veroveren. Toen zij in 2014 op het beroemde Glastonbury festival speelden werd Wille and the Bandits door BBC Radio 1 gebombardeerd tot één van de 10 ‘must see’ bands. In 2018 sleepten ze verschillende Blues Awards in de wacht: ‘Innovation in the Blues 2018’ en ‘Blues Act of the year England 2018’. Hun nieuwe live album “Living Free” (2018) krijgt lovende recensies en geeft de sfeer van een concert van dit trio geweldig weer.

Ga hier naar de site van de band:  klik hier
Ga hier naar het fb event en zet jezelf op gaan!

Support Black Operator  20.30-21.10

“Vuig, meeslepend en gevaarlijk” zo omschrijft Blues Magazine de dampende bluesrock van Black Operator. En daar is geen woord van gelogen. 
Black Operator speelt zeker geen traditionele blues maar haalt wel bluesy invloeden uit bands en artiesten als Black Keys, Black Rebel Motorcycle Club en Nick Cave.

 Black Operator laat sinds de oprichting eind 2016 gelijk van zich horen en is meteen een graag geziene gast op de Nederlandse festival podia. De singles ‘Mr. Preacherman’, ‘Marita’ en ‘Dancing Around’ bereiken allen de hoogste regionen van de nationale Indie charts.

 In 2018 wordt de band geselecteerd als een van Nederlands meest veelbelovende acts om deel te nemen aan de Popronde en toert de band door heel Nederland.

 Na een kleine adempauze vanwege plaatopnames is de band nu keihard terug aan het muzikale front met hun uitstekend ontvangen debuut album en de gloednieuwe single “Strangers in the Night”. 

Verdere info en contact:

https://home/manifesto/domains/manifesto-hoorn.nl/public_html.facebook.com/blackoperator/
https://home/manifesto/domains/manifesto-hoorn.nl/public_html.blackoperator.nl
info@blackoperator.nl

let op wij werken in Manifesto cashless – dus PIN ONLY!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide