Radio501 Blues On Sunday – afgelast


Eén keer per maand op een zondagmiddag wordt Cultuurpodium Manifesto Hoorn omgedoopt in het “Radio501 Bluescafé”.
Gezellige tafels met genoeg zitplaatsen, een gezellige bar en beregoeie Blues muziek van hoog niveau.
In dit Bluescafé, waar het radioprogramma ” Radio501 Blues On Sunday ” wordt opgenomen, kun je getuige zijn van live bluesmuziek!

Zaal open: 14:30 – tickets € 8 (ex fee € 1.50 per bestelling) in de voorverkoop en € 8.50 aan de deur
De voorverkoop is alleen online (zie ticket link)
Locatie: Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624PB Hoorn.
Genoeg gratis parkeergelegenheid
.
.
THE SIDEKICKS: Blues And More Than Blues uit Meulnhörn – Groningen….
The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz.

De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.
Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

Begin 2019 trad Arnout Arkenbout ‘The Hammond man’ toe tot de band en maakte met z’n intense spel de band sound compleet.

The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn.
The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Arnout Arkenbout (hammond), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

Delen:

About the Author

rfwbs-slide