Nona – uitgesteld –  optreden verplaatst  naar zaterdag 30 mei

Nona – uitgesteld – optreden verplaatst naar zaterdag 30 mei

Het optreden van Nona is uitgesteld naar zaterdag 30 mei. Kaarten blijven geldig. Kan je niet dan stuur je je e-ticket in de mail naar info@manifesto-hoorn.nl o.v.v. ibannr, .

Alles heeft een begin, ook de tijdloze nummers van zangeres Nona. Begin twintig, maar met een stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend. Je kunt je verkleumde handen warmen aan iedere zin die Nona zingt, vanaf de vervallen nachtclub-grandeur waarmee ze ‘sealed my lips’ uitspreekt in de dampende albumopener en single van ‘It’s Alright’.

Alles heeft een begin en het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde. Brede muziekliefde, met een hart van rock. Dat huis lag eerst in een Brabants dorpje, daarna een tijdje op een camping vervolgens verhuist naar een stadje waar haar ouders een platenzaak hadden. “Je mocht daar ook roken, dus vaak zaten mensen er uren te chillen op een barkruk. Ik kwam er ook graag en vaak, zelfs ook tijdens de pauze op school ging ik ff langs”. Van huis uit werd er gestimuleerd om muziek te leren spelen, probeerde de dwarsfluit, piano en de gitaar, maar haar beste instrument was haar stem!

In de tweede klas van de middelbare school overleed plots haar vader. Wat volgde waren jaren van onrust en rebellie. Werd van school gestuurd, werkte in kledingwinkeltjes, restaurantjes en een coffeeshop, vertrok naar Curacao en werkte daar op een vakantiepark en een whiskeybar. Lachend: “werd daar ontslagen, drie keer zelfs, maar hebben veel lol gehad”.

Weer terug thuis maakte ze voor het eerst haar opleiding af met een diploma!, ze ontmoette Steve, een oudere bluesgitarist met een liefde voor The Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. Waar? Waar niet. In kroegen, tijdens jamsessies en op straat, in Eindhoven, in Den Bosch, in Engeland. Onversterkt, of liefst versterkt. “Soms mocht dat niet, dan werden we weer weggestuurd”. Nona was weer aan het zingen, voor het eerst sinds de kerstconcerten op de middelbare school. Dit was het, wist ze toen, dit was wat ze het liefste deed. Zingen. Van Otis Redding tot Etta James, aanvankelijk. Maar op haar ‘mini-kamertje’ in Eindhoven begon ze al snel met het schrijven van eigen teksten. Dat doet ze sindsdien oneindig, in een schijnbare eindeloze stroom van volgeschreven aantekeningboekjes. “Ik ben altijd aan het schrijven. Echt altijd…”

Deze samenwerking leidde onder andere tot schrijfsessies met anderen, tot interesse van een major platenmaatschappij en een major publishing company, tot een stroomversnelling van creativiteit en uiteindelijk leidde deze weg naar een opnamestudio in New York, waar ze werd gekoppeld aan een stel geweldige Amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde”. De rock van thuis, de blues van Steve, de hip-hop liefde van haarzelf, al die invloeden vloeiden samen. Wat ze bedoelde, is het geworden: een warm bad van een debuut, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’.

Nona is trots op haar band, haar zeskoppige band (soms zelfs negenkoppige) liveband met wie ze nu volop aan het optreden is in clubs en op festivals, van Noorderslag en Paaspop tot Down The Rabbit Hole en Parkpop Met haar ouders, zus en vrienden ging ze als kind al naar festivals. Ze was er gek op en dat is zo gebleven. “Hoe een artiest live is, is allesbepalend”. Dus dat is wat ze wil, haar nummers live brengen, naar iedereen, overal. “Niks gaat boven een band live zien en live horen spelen. Dan voel je het Echt, dat is wat ik wil!”

I.s.m. met Uptown Records Hoorn bieden wij een kortingsactie aan van € 5 euro per ticket als je het debuut album bij de Hoornse platenspecialist aanschaft, vraag ernaar in de winkel!

Wil je met een culturele strippenkaart naar Manifesto? Mail dan even een reservering door naar info@manifesto-hoorn.nl . Graag uiterlijk donderdag voor een concert of event.

Delen:

About the Author

rfwbs-slide