ALBUM PRESENTATIE SAD IRON

 

De Hoornse band Sad Iron vierde in 2019 hun 40 jarig jubileum met het uitbrengen van een nieuwe plaat:   “Chapter II: The Deal”.  Deze zal, samen met optredens van de bands  Nice Boys en Burning, op 31 januari alsnog gepresenteerd worden in Manifesto te Hoorn.

 

40 jaar geleden werd Sad Iron opgericht door gitarist Bernard Rive.

De band maakte met hun destijds unieke speed metal sound een diepe indruk op het publiek en de metal scene wat al snel resulteerde in hun eerste (live split) LP Holland Heavy vol 1.

Een gewonnen bandwedstrijd maakt het mogelijk om de eerste full length LP genaamd Total Damnation op te nemen en uit te brengen met nummers als Demons Night, Prisoners en We All Praise The Devil!

Sad Iron is de eerste (en oudste) speed metal band van Nederland en wordt vaak vergeleken met bands als Raven en Exciter. Ook wordt nog weleens de link gelegd met de eerste Metallica plaat Kill ‘em All. Hierdoor heeft Sad Iron aan de wieg gestaan van de New Wave Of Dutch Heavy Metal (NWODHM).

Eind 2018 is Sad Iron de studio in gegaan om het nieuwe album Chapter II: The Deal op te nemen.

Een nieuw hoofdstuk in het bestaan van de band!
Het album is inmiddels wereldwijd uitgebracht door Wormhole Death records. Hellion Records heeft een licentie-overeenkomst getekend voor de distributie in Zuid Amerika. Medio oktober 2019 is de cd ook in Japan uitgebracht.
De nummers hebben de vertrouwde Sad Iron sound in een modern jasje. Hierdoor staan de nummers als een huis. Dat vinden ook de recensenten van o.a. Aardschok (“Sad Iron is terug en hoe!” 8/10 punten), Holland Heavy Metal (9/10), Lords of Metal (8,5/10), Zware Metalen (8/10).

Nu, in 2020, viert de band het  40 jarig bestaan!  Dit vieren we met de release van het nieuwe album en de bijbehorende jubileumshow!. Check de agenda voor optredens en kom ons zien! We beloven je dat je met kramp in je nek naar huis gaat! Tot snel!

Huidige bezetting:

Marcel Paardekooper: Vocals

Bernard Rive: Lead Guitar,

Björn Hylkema : Bass

Cor Bolt:  Drums

De bands Nice Boys en Burning zullen eveneens acte de presence geven die avond.

Burning

Opgericht in 2013 speelt  Burning metal met een knipoog naar de jaren 80. Het debuut van Burning, het album Nightmares verscheen in 2016 op de platenmarkt en verkocht ruim 1000 exemplaren waarbij de video van de single “Something Is Lurking In The Dark” meer dan 220.000 views kreeg op YouTube!

In 2018 kwam de band met hun EP “P.I.D. Files” over het wel of niet overleden zijn van Paul McCartney. Deze EP is inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Ben je fan van Black Sabbath en / of Iron Maiden? Dan is Burning zeker jouw ding en mag je deze band deze avond zeker niet missen!

Nice Boys
Nice Boys is een Nederlandse Rose Tattoo tributeband uit het noordoosten van Nederland. De band is vernoemd naar het nummer “Nice Boys (don’t play rock ’n roll)” van Rose Tattoo.

Toch spelen deze nice boys een verschrikkelijk goor potje rock ’n roll, zoals de Rose Tattoo traditie voorschrijft.

De leden van Nice Boys hebben hun sporen ruimschoots verdiend in verschillende bands. Een avondje Nice Boys is rock ’n roll zoals het is bedoeld, rauwe zang, drijvende drums, beukende bas en gierende gitaren. Het zwaartepunt van het repertoire ligt op de eerste twee lp’s van Rose Tattoo, die onder de fans het meest gewaardeerd worden. Voor de onwetenden onder u, Rose Tattoo is een Australische rockband, uit de stal van AC/DC-producers Vanda en Young en spelen

 De aanvang is om 20.30 uur, deur open om 20.00 uur. Schema  20.15-21.15 Burning; 21.30-22.30 Sad Iron  22.45-23.45 Nice Boys

www.sadironmetal.com

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide