Richtlijnen en Maatregelen vanaf 25 september

Vanaf 25 september 2021 heb je vanwege overheidswege een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot concerten, dit geldt ook voor Manifesto.

Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die in de CoronaCheckApp staat of die je uitgeprint meeneemt. Deze toon je bij de ingang samen met een geldig legitimatiebewijs en je ticket voor het concert.

Er zijn drie manieren om het coronatoegangsbewijs te krijjgen:  een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs. Hieronder hebben we kort voor je samengevat hoe je met elk van deze drie een QR-code kan aanmaken.

LET OP! Naast een coronatoegangsbewijs heb je natuurlijk ook een geldig ticket voor de show in Manifesto nodig. Deze zijn te koop op onze website.

  • Vaccinatiebewijs: dit bewijs ontvang je wanneer je volledig gevaccineerd bent. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Je kunt dan met de CoronaCheck-app van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Hier lees je precies hoe dit gaat?
  • Herstelbewijs: heb je corona gehad? Dit bewijs je met  een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden. Dit herstelbewijs kun je uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt in de app.

 

  • Negatieve testuitslag: maak via Testen voor Toegang een afspraak voor een gratis coronatest. Bij een negatieve uitslag, ontvang je via de testlocatie een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app omzet in een QR-code. Let op: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd en de negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn. Je kunt je afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het concert inplannen.

Kom je er toch nog niet helemaal uit met het maken van een QR-Code? Dan vind je hier een volledige handleiding. 

Heb je geen smartphone? Of wilt je een coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het  coronabewijs voor jezelf ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je coronaklachten?

Coronaklachten op de dag van de show? Blijf thuis! Neem contact met ons op als je niet kan komen door klachten door te mailen naar  info@manifesto-hoorn.nl

Delen:

About the Author

rfwbs-slide